Informatie vertrouwen
1223
post-template-default,single,single-post,postid-1223,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,qode-news-2.0.2,qode-quick-links-2.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-25.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Informatie vertrouwen

Tik-tok, Insta, Google, YouTube, je bekijkt het vast allemaal. Superleuk natuurlijk om zoveel nieuwe dingen te zien en te leren. Toch is het belangrijk dat je kritisch blijft. Er worden veel dingen gezegd die niet helemaal waar zijn. Of je hebt te maken met reclame die je overhaalt iets te kopen. Wat kan je geloven en wat niet?

 

Tips

 

    • Kijk naar de afzender van het bericht. Als informatie op een website staat van een bekende organisatie zoals de gemeente, een nieuwssite als nosop3.nl of nu.nl of omropfryslan.nl, dan kun je ervanuit gaan dat de informatie klopt.

 

    • Bekijk meerdere afzenders. Als je in Google een antwoord op een vraag zoekt, klik dan niet alleen op het eerste zoekresultaat, maar kijk ook of ze op andere sites ongeveer hetzelfde antwoord geven. Dan is de kans groter dat de informatie klopt.

 

    • Check het even bij een volwassene. Vaak weten zij beter of informatie klopt. Vraag het bijvoorbeeld aan je docent.